Dipuji Klopp Yang Di Sesi Latihan Liverpool, Ini Kata Karius

Dipuji Klopp Yang Di Sesi Latihan Liverpool, Ini Kata Karius

Katanabet.com – Penjaga gol Liverpool, Loris Karius mengaku bahawa sudah menjadi tugasnya melakukan yang terbaik di sesi latihan usai dirinya mendapatkan pujian dari Jurgen Klopp.

Baru-baru ini, Klopp memang memberikan pujian kepada penjaga gol 23 tahun agen poker tersebut. Walaupun kehilangan tempat di pos penjaga gol utama pasukan, Karius dipuji Klopp melakukan banyak penyelamatan hebat di sesi latihan.

Sebagai tindak balas kepada pujian dari Klopp itu, bekas penjaga gol Mainz tersebut tak mau besar kepala kerana menurutnya itu adalah apa yang perlu dilakukan seorang pemain di sesi latihan.

Anda tidak punya pilihan lain, bila anda tak bermain, sesi latihan adalah semua yang anda miliki. Mungkin pada masa ini lebih fokus pada hal itu, kerana anda mempunyai lebih banyak sesi juga kini anda tak terlibat dalam permainan, ujarnya.

Tentu saja, saya lebih suka berada di lapangan di akhir pekan, tapi bila itu bukan yang berlaku anda harus melakukan yang terbaik daripada anda di sesi latihan. Tapi saya sentiasa cuba melakukan yang terbaik di sesi latihan, kerana ini untuk diri anda dan meningkatkan anda, tambahnya.

Ini bukan tentang menunjukkan apa yang saya boleh lakukan, berlatih bagi saya adalah untuk mendapatkan yang lebih baik di agen bola terpercaya. Itulah bagaimana seharusnya, berlatih baik dan cuba untuk meningkatkan diri sebagai seorang pemain muda, katanya.

Advertisements