Wenger Konfirmasi Yang Cedera Chamberlain

Wenger Konfirmasi Yang Cedera Chamberlain

Katanabet.com – Sebuah kabar buruk datang bagi Arsenal. Mereka dipastikan akan kehilangan Winger andalan mereka, Alex Oxlade-Chamberlain pada Boxing Day setelah sang pemain terdedah kepada kecederaan Hamstring event tebak skor.

Chamberlain sendiri diturunkan Arsene Wenger di minit ke 65 ketika pasukannya berhadapan dengan Manchester City. Namun baru 13 minit bermain ia harus keluar padang selepas terlihat kesakitan.

Wenger sendiri mengesahkan bahawa sang pemain mengalami kecederaan dan kemungkinan akan beraksi hingga awal tahun depan. Ya, dia [Chamberlain] mengalami kecederaan. Ada masalah dengan ototnya, dan kemungkinan besar itu kecederaan Hamstring. beber Wenger kepada Squawka seusai pertandingan.

Pada perlawanan tersebut Arsenal kembali menelan kekalahan atas Manchester City. Sempat yang unggul terlebih dahulu melalui gol Theo Walcott, namun kubu tuan rumah berjaya membalikkan kedudukan di babak kedua berkat gol Leroy Sane dan Raheem Sterling.

Kekalahan tersebut membuat Arsenal harus turun ke kedudukan ke empat dengan perolehan 34 mata. Mereka tertinggal 9 mata dari pemuncak klasemen sementara Chelsea yang mengumpul 43 mata kuis tebak skor.

Advertisements