Pepe Yang Berhasrat Pindah Ke Manchester City

Pepe Yang Berhasrat Pindah Ke Manchester City

Katanabet.com – Bek Real Madrid, Pepe, yang belum lama ini disebut siap melakukan rundingan dengan Manchester City agen sbobet.

Kontrak Pepe akan habis pada Juni mendatang dan ia masih belum kunjung mencapai kata sepakat dengan pengurusan Madrid, di mana sejak kebelakangan justru muncul kabar yang mengatakan bahawa ia akan mengundurkan diri pada Januari akan datang.

Don Balon mengatakan bahawa pihak Pepe sudah cuba untuk menawarkan perkhidmatan Pemain berusia 33 tahun pada sejumlah kelab seperti Arsenal, Chelsea, dan Manchester City di beberapa pekan belakangan.

Pepe akan jadi sosok yang disambut dengan baik di City, di mana kelab kini tidak punya terlalu banyak stok bek mumpuni. Namun demikian, masalah utama yang boleh menghalang terjadinya pemindahan ini adalah pengurus Josep Guardiola.

Guardiola sama sekali bukan peminat permainan Pepe sejak ia menjadi pengurus Barcelona dan dia akan perlu diyakinkan sebelum bersedia untuk menerima sang pemain veteran, meski memang barisan pertahanannya saat ini tengah mengalami masalah.

City sendiri baru sahaja menelan kekalahan 2-4 di tangan Leicester City ketika bermain di King Power Stadium minggu sbobet lalu.

Advertisements