Leicester City Yang Akan Menjual Satu Penyerang

Leicester City Yang Akan Menjual Satu Penyerang

Katanabet.com – Lebihan pemain di posisi penyerang membuat Leicester City berniat untuk menjual salah satu penyerangnya tebak skor. Pemain yang akan dijual yakni penyerang asal Argentina, Leonardo Ulloa.

Ulloa merupakan pemain pakar pengganti di Leicester. Musim ini ia sudah bermain di tujuh perlawanan dan semuanya bermula dari bangku cadangan. Tak ada satu pun gol yang dicetak oleh Ulloa pada musim ini.

Untuk itu, Leicester berminat untuk menjualnya. Apalagi stok penyerang mereka untuk saat ini sudah cukup melimpah. Selain ada Jamie Vardy, Leicester juga punya Ahmed Musa, Islam Slimani dan juga Shinji Okazaki.

Dipetik dari The Telegraph, Leicester tidak akan melepas Ulloa begitu saja. The Foxes ini kelab yang berminat untuk memakai jasa Ulloa membayar wang bernilai 10 juta pounds.

Jauh lebih mahal berbanding dengan harga belinya pada tahun 2014 dati Brighton & Hove Albion yang hanya bernilai 2 juta pounds.

Meski harga yang ditambat cukup mahal, dikhabarkan bahawa masih ada beberapa kelab yang berminat pada Ulloa. Swansea City menjadi kelab yang paling serius untuk boleh membeli Ulloa. Namun, mereka dikhabarkan keberatan dengan harga yang dipaut kuis tebak skor.

Advertisements